Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
-
250 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
1 kulka sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
455.4 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
963.9 kJ /
230.4 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Warzywa z serowym sosem; Surówka brokułowa
40 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 min
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min